Bljesak u Nizozemskoj

Vozili smo novi Toyota Yaris

AutoMoto / Flash | 13. 04. 2017. u 07:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom od dva nizozemska glavna grada, i rodnom gradu Rembrandta van Rijna, Leidenu, Toyota Motors Europe je u ovom tjednu lansirala novog Yarisa.

Bljesak.info posjetio je, zajedno s Toyotom, iznimno živopisnu regiju koju su, kao u bajci, oslikale živopisne vjetrenjače i tulipani. Upravo tim krajolikom imali smo priliku provesti 'mališana' iz Japana.

Osvježena aktualna generacija donosi novi izgled, nove tehnologije i novi benzinski motor.

Po pitanju izgleda Yaris je izmijenjen tako da izgleda šire i sportskije. Sprijeda se ističu nova svjetla i maska, dok su straga novi odbojnik, poklopac prtljažnika i svjetla. Novost su i tri vrste aluminijskih naplataka, kao i dvije nove boje.

U unutrašnjosti promjene se odnose na nove boje i vrste presvlaka, a izmijenjeni su i ručica mjenjača, kao i ventilacijski otvori. Najveća je novost 4,2-inčni ekran u boji na ploči s instrumentima koji dolazi s bogatijim paketima opreme.

Po pitanju motora, Toyota je nedavno predstavila novi 1,5-litreni benzinac koji će debitirati upravo u Yarisu. S ovim većim motorom Yaris će imati više snage i momenta, bolje performanse i, najvažnije, nižu potrošnju i emisiju CO2. Razvija 111 KS i najveći okretni moment od 136 Nm.

U ponudi će se naći i njegova hibridna inačica, kao i jednolitreni trocilindraš s turbopunjačem od 69 KS. Za one odvažne Yaris će imati i sportsku verziju s oko 210 KS.

Uz novi izgled i motor, Yaris je dobio i puno sustava za pomoć vozaču kao dio serijske opreme. Paket Safety Sense uključuje upozorenje na sudar s autonomnim kočenjem, automatsko upravljanje dugim svjetlima i sustav upozorenja na napuštanje vozne trake.

'Novi' Yaris će u bh. salone doći u svibnju ove godine.

Za više informacija i konfiguracija konzultirajte Internet stranicu www.toyota.ba, a na području Hercegovine zastupnik i najbolje mjesto za sve Toyota fanove i one koji će to tek postati je Auto Nuić.

Kopirati
Drag cursor here to close