Sveti Ante

Vozači oprez: Veliki broj hodočasnika noćas kreće prema Ljubuškom

AutoMoto / Flash | 12. 06. 2017. u 06:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj hodočasnika iz cijele Hercegovine uputit će se poslijepodne i noćas prema samostanu Humac u Ljubuškom, gdje se u utorak svečano proslavlja blagdan svetog Ante Padovanskog.

S obziorm da će hodočasnici ići cestom u skupinama, posebice iz smjera Čapljine prema Ljubuškom, kao i iz smjera Mostara prema Ljubuškom, vozači se mole za dodatan oprez.

''Molimo vozače da oprezno voze i smanje brzinu čak i ispod dopuštene, a zamolba hodočasnicima da na sebe obuku svjetliju odjeću ili odjeću koja na sebi ima reflektirajuće tvari (fluorescentne prsluke) kako bi bili uočljivi. Ukoliko se cestom krećete u skupini, uvijek hodajte jedan iza drugoga, nikako jedan pored drugoga. Kad se pješice krećete regionalnom ili magistralnom cestom, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a svojim postupcima ne dovodite ostale sudionike u prometu u dvojbu'', preporučeno je hodočasnicima.

Inače, na cestama u Bosni i Hercegovini jutros kolnik je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim središtima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Na autocesti A-1 prometuje se bez zastoja, uz ograničenje brzine iz smjera Kaknja prema Zenici, zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R-445.

Za danas je najavljeno izvođenje sanacijskih radova u tunelu Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), promet će se odvijati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog radova, sporije se prometuje na dionicama magistralnih cesta: M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i na magistralnim cestama na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije prometuje na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Kopirati
Drag cursor here to close