Ugažen snijeg

Vozači oprez: Na cestama u BIH vladaju zimski uvjeti

AutoMoto / Flash | 23. 03. 2016. u 09:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog ugaženog snijega na kolniku u srijedu se u Bosni i Hercegovini prometuje usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima.

Izdvajaju se putni pravci: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča i Vlasenica-Han Pijesak.

Ekipe putnih službi interveniraju na mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci prohodni. Na ostalim putevima u BiH prometuje se po pretežno mokrom kolniku.

Zbog novih padalina učestali su odroni zemlje ili kamenja, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na autoputu A-1 prometuje se po mokrom kolniku, bez izvanrednih ograničenja.

Zbog oštećenja kolnika prometuje se usporeno na magistralnom putu M-14.1 Derventa -Srbac u mjestu Dubočac.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama na kojima se izvode sanacijski radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Jajce-Banja Luka, Tuzla-Šićki Brod, Potoci-Mostar i Čapljina-Doljani.

Zbog zimskih uvjeta u Hrvatskoj na snazi je zabrana prometovanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close