Pažnja!

Vozači oprez - mnoštvo hodočasnika noćas na cesti prema Međugorju

AutoMoto / Flash | 24. 06. 2015. u 20:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom noći i sljedećeg jutra na cestama prema Međugorju biti će mnoštvo hodočasnika koji pješice idu u ovo malo hercegovačko mjesto, gdje se u četvrtak svečano obilježava 34. obljetnica Gospinih ukazanja.

Vozačima se stoga savjetuje da oprezno voze i smanje brzinu čak i ispod dopuštene.

Također, hodočasnici se mole da na sebe obuku svjetliju odjeću ili odjeću koja na sebi ima reflektirajuće tvari (fluorescentne prsluke) kako bi bili uočljivi.

Ukoliko se cestom krećete u skupini, uvijek hodajte jedan iza drugoga, nikako jedan pored drugoga.

Kad se pješice krećete regionalnom ili magistralnom cestom, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a svojim postupcima ne dovodite ostale sudionike u prometu u dvojbu.

Godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju okupljaju stotine tisuća vjernika iz cijeloga svijeta. Brojni hodočasnici u Međugorje dolaze organizirano, zrakoplovima, autobusima, automobilima, biciklima, a veliki broj hodočasnika iz hercegovačkih mjesta i iz daljeg dolazi pješice, a neki čak i bosi.

Podsjetimo za vjernike i hodočasnice u četvrtak će biti organizirane svete mise, a na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi služit će se u 5, 6, 7, 8, 9, 11 sati te središnja svečana sv. misa u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close