Stanje na cestama

Vozači oprez: Čekaju vas zaleđen kolnik, magla, odroni...

AutoMoto / Flash | 11. 11. 2016. u 07:53

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove središnje i sjeverne Bosne, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozoravaju se vozači na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle.

Na cestama u tim područjima kolnikje vlažan, pa su mogući nailasci na mjestimičnu poledicu. Savjetuje se opreznija vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Tijekom dana, zbog deminiranja terena, povremene polusatne obustave aktualne su na magistralnim cestama M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnoj cesti R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). Na magistralnoj cesti M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati), dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.

Od cesta sa aktualnim radovima izdvajamo magistralne ceste: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog izgradnje Međunarodnog graničnog prijelaza Orašje - Županja na hrvatskoj strani, danas od 08 do 13 sati obustavljen je promet za teretna motorna vozila na izlazu iz BiH.

Također zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila prometuju usporeno, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza, javlja BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close