Ljetna sezona

Vozači budite oprezni, na cestama je sve više motociklista i biciklista

AutoMoto / Flash | 05. 06. 2017. u 12:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, a uvjeti za vožnju povoljni. Vozači se upozoravaju na povećan broj motociklista i biciklista u prometu. Bez obzira na povoljne uvjete, preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra u vremenu od 08.00 do 20.00 sati, obustavlja se promet na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (Sapna-Goduš). Za vrijeme obustave promet se odvija alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvaja se autocesta A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne ceste: M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne ceste na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije prometuje a na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close