Švedska

Volvo Cars planira izdati zelenu obveznicu

U četvrtak da je kreirao novi financijski okvir koji bi mu trebao pomoći u preobrazbi u proizvođača električnih automobila.
AutoMoto / Flash | 24. 09. 2020. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Ilustracija

Švedski proizvođač automobila Volvo Cars objavio je u četvrtak da je kreirao novi financijski okvir koji bi mu trebao pomoći u preobrazbi u proizvođača električnih automobila.

Okvir će pripremiti teren za izdanje prve zelene obveznice, čime će se prikupiti novac za razvoj novih modela električnih automobila i povećanje proizvodnih kapaciteta za baterije i za električna vozila, objašnjavaju u Volvu čiji je vlasnik kineski Geely Holding.

Kineska kompanija kupila je Volvo 2010. godine od američkog Ford Motora.

Iz švedske kompanije najavljuju i da će novac prikupljen u sklopu novog okvira uložiti u projekte povezane s klimom.

„Naš okvir zelenih financija omogućuje investitorima da sudjeluju u transformaciji tvrtke Volvo Cars u proizvođača električnih automobila“, rekao je izvršni direktor Hakan Samuelsson.

Kompanija namjerava do 2025. smanjiti udio ugljika u svakom proizvedenom automobilu za 40 posto a do 2040. trebala bi postati klimatski neutralna, prenosi Hina.

Ciljeve zacrtane za 2025. planiraju ostvariti tako što će polovinu prihoda na globalnoj razini ostvarivati prodajom električnih automobila i povećati udio reciklirane plastike u novim automobilima na 25 posto.

U prvoj polovini ove godine hibridni automobili, koji kombiniraju električni s motorom na unutarnje sagorijevanje, činili su gotovo četvrtinu prodaje Volva u Europi, navodi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close