Reklama

Volkswagenu se omaknuo rasizam

Juergen Stackmann, član uprave za prodaju i marketing marke VW, i Elke Heitmueller, voditeljica upravljanja raznolikošću, na Twitteru i LinkedInu objavili su isprike.
AutoMoto / Flash | 21. 05. 2020. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen je povukao oglas za svoje automobile Golf objavljen u srijedu na službenoj Instagram stranici za koje je priznao da su rasistički i uvredljivi, objavio je Reuters.

Njemački proizvođač automobila rekao je kako će istražiti kako je do objave oglasa došlo.

Njemačka automobilska kompanija, koja se borila s narušenom reputacijom posljednjih pet godina nakon što je priznala varanje u aferi Dieselgate, objavila je kako ne tolerira nikakav oblik rasizma.

Naime, oglas na Instagramu sadrži velike blijedoplave ruke koje guraju crnca daleko od sjajnog novog žutog Golfa parkiranog na ulici.

Njemačka televizija primijetila je da se ruka može protumačiti kao gesta "bijele snage", dok slova koja se na ekranu pojavljuju nakon toga na kratko pišu rasističko poniženje na njemačkom.

Juergen Stackmann, član uprave za prodaju i marketing marke VW, i Elke Heitmueller, voditeljica upravljanja raznolikošću, na Twitteru i LinkedInu objavili su isprike.

''Razumijemo ljutnju javnosti zbog ovoga. I mi smo užasnuti. Ovaj je video uvreda za sva dostignuća pokreta za građanska prava. To je uvreda za svakog pristojnog čovjeka ", napisali su.

Volkswagen has apologised for running a racist Instagram advert as part of a campaign to promote its new Golf model in Germany. The short clip showed an outsized white hand pushing around a dark-skinned man, apparently preventing him from getting into the car, before flicking him into the doorway of a Buenos Aires restaurant.

"Mi u Volkswagenu smo svjesni povijesnog podrijetla i krivnje naše tvrtke za vrijeme nacističkog režima. Upravo se zbog toga odlučno protivimo svim oblicima mržnje i diskriminacije'', stoji u isprici.

Reuters piše kako je VW osnovan po zapovijedi Adolfa Hitlera za izgradnju ''građanskog automobila'' te da je prisilno zapošljavao radnike.

Glasnogovornik Volkswagena rekao je da agencije obično proizvode reklamne kampanje za tvrtku te da se istražuje gdje se pogreška dogodila. Volkswagen će sve, prenosi Reuters, objaviti kada sazna.

Kopirati
Drag cursor here to close