Christine Hohmann-Dennhar

Volkswagenova službenica dobit će 12 milijuna eura otpremnine

AutoMoto / Flash | 31. 01. 2017. u 17:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački mediji javljaju da će Christine Hohmann-Dennhardt dobiti otpremninu u iznosu od više od 12 milijuna eura. Bivša sutkinja se pridružila ovom proizvođaču automobila prije samo 13 mjeseci, ali je iznenada otišla, prenosi Deutsche Welle.

U razgovoru sa njemačkim dnevnim listom "Süddeutsche Zeitung", Hohman-Dehnhardt je opravdavala iznos ove isplate, rekavši da je njen ugovor, koji je trebao isteći 2018, ispunjen.

''Činjenica da je ugovor ispunjen znači da je ovo potpuno normalan proces'', rekla je, dodajući da "nema što kriti".

Hohmann-Dennhardt, bivša viša sutkinja Federalnog ustavnog suda Njemačke, pridružila se Volkswagenovom upravnom odboru početkom prošle godine. Njen zadatak kao šefice za integritet i pravne poslove bio je popravljanje narušene reputacije ovog proizvođača automobila neposredno nakon skandala sa emisijom izdušnih plinova.

Međutim, VW je u četvrtak objavio njen neočekivan odlazak, navodeći "razilaženja u razumijevanju odgovornosti i buduće operativne strukture u sastavu funkcije na čijem je ona čelu".

Izvještaji sugeriraju da je Hohmann-Dennhardt imala sukob sa vrhom firme oko njene točne uloge. Visoki čelnici navodno nisu bili oduševljeni njenim naporima da se rasvijetle detalji odvijanja ovog skandala.

U izvještajima se navodi da iznos od 12 milijuna eura odražava njenu dogovorenu zaradu tijekom trajanja trogodišnjeg ugovora, kao i pripadajuća prava od njene prethodne funkcije u konkurentskoj firmi Daimler.

Kopirati
Drag cursor here to close