tijekom 2019

Volkswagenov Type 2 dobiva električnog nasljednika

AutoMoto / Flash | 22. 12. 2016. u 12:48 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Točnije, radit će se o drugom modelu koji će se temeljiti na platformi MEB, koja je rezervirana za električne modele, dok će prvi biti produkcijska izvedba konceptnog modela ID. Volkswagen je ovaj novitet već najavljivao s par futurističkih modela, a posljednji u nizu je bio Budd-e (na slici).

Britanski Autocar javlja, pozivajući se na insajdere, kako će produkcijski model kupcima ponuditi unutrašnjost u koju će se moći smjestiti do sedam putnika, odnosno bit će riječ o većoj izvedbi spomenute MEB platforme s produljenim međuosovinskim razmakom i širim tragom kotača, piše Autonet.

Napredne baterije će biti smještene u podnici što znači kako će težište vozila biti nisko, raspodjela mase optimalna, a ponuda prostora unutar putničke kabine značajna u odnosu na vanjske dimenzije vozila. Motor snage oko 165 KS bi trebao biti smješten otraga te će pokretati stražnje kotače, a MEB platforma omogućuje i pogon na sva četiri kotača s manjim motorom na prednjoj osovini.

Još važnija je očekivana autonomija od oko 500 km, a kupci mogu očekivati bogatu opremu pa i određeni sustav autonomnog upravljanja. Produkcijski ID bi na tržište trebao stići tijekom 2019, a novi Microbus se može očekivati otprilike godinu dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close