Moguće poslovanje

Volkswagen traži partnera u BiH

AutoMoto / Flash | 19. 10. 2016. u 14:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajedničko izaslanstvo Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Gospodarske komore FBiH i poslovnog sektora, koju su predvodili federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i generalni konzul BiH u Frankfurtu Dževad Saldić posjetila je VW Braunschweig glavnu tvronicu rezervnih dijelova i prateće opreme za proizvodni program koncerna Volkswagen.

Posjeta je upriličena u okviru dvodnevnog boravka izaslanstva na automobilskom sajmu u Wolfsburgu koji se održava od 18. do 20. listopada 2016. godine.

Ovom prilikom razgovarano je o mogućoj suradnji prisutnih bh. kompanija, kao što su Plamingo d.o.o., TMD Group d.o.o., Bekto Precisa d.o.o. i Wagner Automotive d.o.o., domaćih tržišnih lidera i firme domaćina.

Tijekom ove posjete, istaknut je interes direktora VW tvornice Joosa da što prije budu razmotreni modaliteti suradnje tvornice u Braunschweigu s predstavljenim kompanijama iz BiH. Sljedeći korak je izravni kontakt predstavnika menadžmenta, razvoja i strateškog planiranja tvornice da bi bili upoznati s razvojnim poslovnim i proizvodnim pogonima domaćih kompanija.

Ministar Vujanović je naglasio da je višedecenijska suradnja s Volkswagenom ogroman kapital uzajamnog uvažavanja, povjerenja i poslovne privrženosti, te da bi povratak VW-a, kao dominantnog strateško-ekonomskog partnera, značio veliku prednost, ne samo za razvoj metalne industrije precizne mehanike, nego i za privlačenje drugih velikih ekonomskih poslovnih partnera iz svih oblasti ekonomije i društvenog razvoja, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close