Vlasnici vozila Kia u SAD izvijestili o najmanje problema u prvih 90 dana nakon kupovine vozila

Za Kijin konstantan uspjeh u studiji IQS najzaslužniji su modeli Forte i Soul, koji su se plasirali među 10 najboljih među svim modelima
AutoMoto / Flash | 07. 09. 2020. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia se po nedavno objavljenim rezultatima studije J.D. Power 2020 o početnom zadovoljstvu vlasnika vozila u SAD (Initial Quality Study - IQS) zajedno s brendom Dodge plasirala na 1. mjesto i imala je prijavljenih 136 problema na 100 vozila. Kia je tako već 6 godina zaredom broj 1 kod masovnih proizvođača automobila. “To je izuzetna serija,” rekao je Dave Sargent, podpredsjednik kompanije J. D. Power, koji je odgovoran za kvalitet automobila.

Forte, Sedona (Carnival), Sorento i Soul na vrhu u svojim razredima

Za Kijin konstantan uspjeh u studiji IQS najzaslužniji su modeli Forte i Soul, koji su se plasirali među 10 najboljih među svim modelima. Kia je imala i razredne pobjednike – Forte (kompaktno vozilo razreda C), Sedona (veliki monovolumen, u Evropi se prodavao kao Carnival), Sorento (srednje veliki SUV) i Soul (mali SUV).

Više priznanja J.D. Power od bilo kojeg drugog brenda, 2 godine zaredom

“Biti na 1. mjestu među svim masovnim brendovima šest godina zaredom je izuzetna čast i podsjetnik da budemo najbolji koliko je to moguće,” rekao je Sean Yoon, predsjednik i direktor Kia Motors North America i Kia Motors America. “S četiri razredna prvaka – i četiri dodatna modela među 3 najbolja u svojem razredu – Kijina filozofija da daje sve od sebe i dalje ubire plodove na ovom vrlo konkurentskom automobilskom tržištu.”

Foto: KIA PR  / 

Godišnji izvještaj analizira mišljenje 87.282 vlasnika 189 različitih modela vozila podijeljenih u 26 razreda. Vozila ocijenjuju s obzirom na vozačko iskustvo, djelovanje motora i mjenjača te brojnih drugih problema povezanih s kvalitetom o kojima izvještavaju vlasnici vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close