Kia Sorento i Kia Rio najbolji u svojim kategorijama

Vlasnici vozila Kia prijavili manje kvarova u prvih 90 dana nego vlasnici drugih neluksuznih marki u SAD-u

Kia je već četvrtu godinu zaredom po rezultatima studije J.D. Power IQS 2018 o početnom zadovoljstvu stranaka u SAD-u nepremiumska marka s najmanje prijavljenih kvarova (72 kvara na 100 vozila).
AutoMoto / Flash | 29. 06. 2018. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia drži svoj vodeći položaj s izuzetnim rezultatima modelâ velikog sportskog terenca Sorento i Rio, dok su limuzina Optima, sportski terenac Sportage i veliki monovolumen Sedona (u Europi smo ga poznavali pod imenom Carnival, ali se već nekoliko godina ne prodaje u Europi), koji su bili na 2. mjestu u svojim kategorijama. Kia Forte, koji se takođe ne prodaje u Europi, bio je trećeplasirani u svojoj kategoriji. Nakon pobjedâ u studiji IQS u 2015., 2016. i 2017. godini Kia Soul je još jednom osvojio najvišu ocjenu u kategoriji monovolumena.

“Prvo mjesto među svim masovnim markama četvrtu godinu zaredom ne ostavlja nikakve nedoumice o vrhunskom kvalitetu i izradi svakog pojedinačnog vozila Kia,” kaže Michael Cole, izvršni direktor u Kia Motors America. “Dva pobjednika i pet dodatnih modelâ među tri najbolja u pojedinačnim kategorijama, dovoljan su dokaz Kijinog napretka i fokusiranosti na izuzetno korisničko iskustvo.”

Studija IQS 2018, koju izvodi ugledna kompanija J.D. Power, temelji se na mišljenju 75.712 vlasnika, koji su kupili vozilo u 2018. godini, 90 dana nakon kupovine. Vozila su ocijenjivali na osnovu voznih iskustava, performansi motora i mjenjača, kao i različitih problema, koje su prijavili vlasnici vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close