Dugo najavljivana odluka

Vijeće ministara: Zabraniti uvoz automobila koji ne ispunjavaju Euro 4 standard

AutoMoto / Flash | 25. 12. 2015. u 13:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je na posljednjoj sjednici, uzimajući u obzir povećanu zagađenost zraka u većim bh. gradovima, zadužilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Upravu za neizravno oporezivanje BiH (UNO) i druge nadležne institucije Bosne i Hercegovine da poduzmu hitne aktivnosti na izmjeni akata, kojim se regulira uvoz automobila u Bosnu i Hercegovinu, s ciljem zabrane uvoza vozila s motorima koji ne ispunjavaju 'Euro 4' standard.

Vijeće ministara BiH je zadužilo UNO BiH da u listu prioriteta uvrsti opremanje i izgradnju infrastrukture na malograničnom prijelazu Tržačka Raštela – Cazin, te s tim u vezi zadužilo Ministarstvo sigurnosti da inicijativu u ovom smislu odmah dostavi Mješovitoj komisiji formiranoj po osnovu Ugovora o graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom.

Zadužena je Mješovita komisija da o provedenim aktivnostima izvjesti Vijeće ministara u roku od 30 dana.

Vijeće ministara BiH je prema nadležnim tijelima i Europskoj komisiji pokrenulo inicijativu za uvrštavanje graničnog prijelaza Izačić – Bihać na listu prijelaza s Europskom unijom na kojima je u potpunosti omogućen promet svih roba biljnog i životinjskog porijekla. Inicijativa će biti dostavljena u roku od 15 dana, navodi se iz Službe za informiranje VM BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close