Red Dot Award

Veliki tehnički iskorak za Mercedesovu E klasu

AutoMoto / Flash | 19. 05. 2016. u 07:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes-Benz je dugi niz godina vodeći inovator u svjetskoj automobilskoj industriji. Brojni izumi, inovacije, ideje i unapređenja, ipak, nisu dovoljni da bi najširem auditoriju izmamili uzdahe.

Ključ je u dizajnu, pa je tako malo-pomalo Mercedes-Benz postao i dizajnerski trendseter.

Nedavno su to potvrdili i vrhunski stručnjaci okupljeni u žiriju najprestižnijeg dizajnerskog natjecanja Red Dot Award čija je nagrada nedavno dodijeljena Mercedes-Benzu za multibeam LED svjetla na novoj E-klasi, piše Netauto.rs.

Nova LED multibeam svjetla predstavljaju prije svega ogromni tehnički iskorak. Svako svjetlo sadrži 84 LED dioda visokih performansi, uz vrhunsku osvijetljenost i kontrolu.

U automobilskom svijetu do sada nije zabilježen takav nivo svjetla uz istovremenu vrlo preciznu kontrolu distribucije koja ne ometa druge sudionike u prometu.

Istovremeno, elegancijom i dinamičkim senzualnim zračenjem, oni odražavaju inteligenciju i high-tech karakter nove E-klase.

Osim vrhunskog osvjetljenja prepoznatljiva su i po dnevnim svjetlima u obliku obrva koja novoj E klasi na putu daju veličanstveno fokusiran pogled. Žiri ovogodišnjih Red Dot Award nagrada sastavljen od vrhunskih stručnjaka, bio je pozvan da ocijeni rekordan broj od 5.214 prijavljenih proizvoda iz 57 zemalja.

Sačinjavali su ga 41 nezavisni dizajner, profesori dizajna i specijalizirani novinari. Cilj je bio da se nagradi dobro osmišljen, inovativni stil, estetski kvalitetu i pionirski dizajn. Prema mišljenju stručnjaka LED multibeam svjetla na novoj Mercedes-Benz E-klasi uspješno su ispunila zadate kriterije.

Kopirati
Drag cursor here to close