SU7

VIDEO | Velika navala na Xiaomi automobil - nov se čeka preko pola godine

Xiaomijev ulazak na tržište električnih automobila, ako je suditi prema prednarudžbama u prva 24 sata, izrazito je značajan.
AutoMoto / Flash | 01. 04. 2024. u 19:59 Bljesak.info
2024 Xiaomi SU7 in-depth Walkaround

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potencijalnim kupcima električne limuzine SU7, kineski proizvođač Xiaomi iznosi upozorenje o mogućnosti čekanja od četiri do sedam mjeseci zbog izrazito velike potražnje.

Xiaomi, poznat po proizvodnji pametnih telefona i drugih potrošačkih elektroničkih uređaja, započeo je primanje narudžbi za svoj prvi model električnog automobila. U samo 24 sata od otvaranja narudžbi, broj prednarudžbi premašio je 88,898.

Prema informacijama dostupnim putem Xiaomijeve aplikacije za narudžbu automobila, isporuka standardnog modela SU7, po cijeni od 215,900 juana ili 29,870 dolara, mogla bi trajati između 18 i 21 tjedna.

Čekanje na isporuku modela SU7 Pro moglo bi također potrajati od 18 do 21 tjedna, dok bi se za najskuplji model, čija je cijena 299,900 juana ili 41,5 tisuća dolara, moglo čekati između 27 i 30 tjedana.

SU7, čiji dizajn odaje sličnost s Porscheovim modelima sportskih automobila Taycan i Panamera, lansiran je usred žestokog nadmetanja na globalnom automobilskom tržištu, gdje se više od 40 proizvođača bori za pažnju potrošača.

Analitičari primjećuju da Xiaomi, s dubokim džepovima i stručnošću stečenom u poslovanju s pametnim telefonima, ima prednost u razvoju elektroničkih nadzornih sustava - značajke koju kineski potrošači posebno cijene.

Kopirati
Drag cursor here to close