Jeftini brend

Uskoro Volkswagen za 8.000 eura

AutoMoto / Flash | 28. 04. 2014. u 10:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema najnovijim vijestima, Volkswagen grupa je postavila osnove za projekt nove niskobudžetne automobilske marke kojom će se suprotstaviti konkurenciji na tržištima u razvoju.

Početkom ožujka magazin Autocar pisao je o tome da u Volkswagenu imaju poteškoće oko pokretanja jeftinog automobilskog brenda koji ta grupacija planira već nekoliko godina.

Naime, B92 prenosi kako se Volkswagen našao pred izazovom kako da obori proizvodnu cijenu budućih jeftinih automobila, a da istovremeno održi potrebnu razinu kvalitete i sigurnosti vozila, zbog čega je čitav projekt bio doveden u pitanje.

Izgleda da je njemačka kompanija uspjela prevladati taj problem. Kako prenosi Reuters, pozivajući se na izjavu projekt menadžera jeftinog Volkswagenovog brenda, Hansa Demanta, utvrđen je koncept proizvodnje i dizajniranja budućih niskobudžetnih automobila.

"Sve komponente za jeftine automobile proizvodit će se u Kini, koja će ujedno biti i najveće tržište za tu vrstu vozila", rekao je Demant.

Prema ranijim najavama, cijena jeftinih modela trebala bi se kretati između 6.000 i 8.000 eura. Osim u Kini, ovi automobili će se prodavati i na tržištima Indije i jugoistočne Azije, gdje je potražnja za jeftinim modelima velika a Volkswagen još uvijek nije prisutan u dovoljnoj mjeri, prenosi B92.

Volkswagen planira do 2018. postati vodeći svjetski proizvođač automobila, a analitičari ne vjeruju da je ovaj cilj moguće ostvariti bez uspješnog niskobudžetnog auto-marke, koju njemačka grupacija trenutno nema.

Kopirati
Drag cursor here to close