preporuke

Upozorenje vozačima: Zbog vrućine izbjegavajte vožnje na duže relacije

AutoMoto / Flash | 25. 07. 2015. u 06:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, iz BiHAMKA-a apeliraju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tijekom dana, a ukoliko ipak putuju preporučuje se da prave češće pauze.

Na autoputu A-1 na dionici Visoko-Dobrinje izvode se radovi na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M6 zbog čega se promet preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obratno. Skreće se pažnja i na dionicu Podlugovi-Visoko, gdje se danas izvode radovi na redovnom održavanju. Apelira se na vozače da prilagode vožnju najavljenim radovima.

Danas i sutra, zbog održavanja kulturne manifestacije (XIV Festival folklornog stvaralaštva BiH), na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Bosanski Novi u mjestu Bosanska Otoka, dolazit će do obustava prometa od 19.00 do 19.30 sati.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do sat vremena na graničnom prijelazu Gabela Polje od 20 do 30 minuta. Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta. GP Gabela Polje privremeno otvoren kao međunarodni granični prijelaz (do 01.10.). Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana prometa za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

Apelira se na vozače da prije polaska na put provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Kopirati
Drag cursor here to close