Fatamorgana

Umjesto pravog Audija, uslikao autić!

Nije ovo Meksikancu prvi put da ga Audi angažira, a ono što je najzanimljivije je da se umjetnik pri slikanju automobila ne služi pravim autom
AutoMoto / Flash | 04. 03. 2020. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi je opet unajmio Felixa Hernandeza Rodrigueza, profesionalnog fotografa i pravog majstora iluzije da odradi photo session za novi Audi Q2. Umjesto pravog automobila, Meksikanac je slikao maleni modelčić.

Vi gledate sliku i mislite kako lijep automobil, ne sluteći da zapravo gledate u ''igračku'', maleni model istog tog automobila, koji vam stane na dlan. Autor ove ''prijevare'' je Felix Hernandez Rodriguez.

Nije ovo Meksikancu prvi put da ga Audi angažira, a ono što je najzanimljivije je da se umjetnik pri slikanju automobila ne služi pravim autom, nego malenim modelom u razmjeri 1/43, kakav se može kupiti u svakom Audi salonu ili bolje opskrbljenoj hobi prodavaonici na Zapadu. Pri tom mu napravi znalački dioramu, sve u cilju imitiranja pravog okruženja, za što bi u stvarnosti trebalo osigurati transport pravog automobila u pustinju, osiguranje i prijevoz ljudi i opreme, njihov smještaj i slično.

Video: Audi Middle East Behind the Scenes

Prije nekoliko godina Hernandez je fascinirao svijet nakon što je 200.000 dolara skupi Audi R8 prezentirao realističnim fotografijama na kojima uopće nije stvarni auto, nego model koji košta oko 50 eura, a kojega neki kod nas još olako zovu i igračkom.

I nitko nije primijetio razliku. Niti je u pitanju Hernandezova prijevara uglednog poslodavca, niti krajnji pokušaj uštede na troškovima. Naprotiv, Audi upravo svjesno ulaže novac u ovakvu promociju, koja zapravo donekle i štedi novce, ali pokazuje koliko su tehnike iluzije danas uznapredovale. Ponajviše, ovakvi photo sessioni skreću pozornost.

Naravno, pohvale idu i proizvođačima malenih autića, koji u današnje vrijeme sve više izgledaju poput pravog, samo osamnaest ili četrdeset i tri puta umanjenog automobila. Q2 iz priče o najnovijem uratku Felixa Hernandeza to zorno pokazuje. Meksički majstor vrhinski je fingirao pustinjski okoliš i urbanu arhitekturu da bi dobio zbilja fenomenalne slike na kojima ne možete vidjeti razliku u skali.

Kopirati
Drag cursor here to close