U Britaniji

Uber vozačima nudi plan mirovinske štednje

Britanski GMB sindikat predstavlja Uberove vozače i pregovara u njihovo ime.
AutoMoto / Flash | 24. 09. 2021. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.

Uber je u ožujku nakon presude vrhovnog suda više od 70.000 vozača u Velikoj Britaniji dodijelio status radnika i najavio da će im osigurati prava poput regresa za godišnji odmor, mirovinske štednje i ograničene minimalne plaće.

U petak je tvrtka iz Silicijske doline priopćila kako će u plan mirovinske štednje izdvajati tri posto zarade vozača koji mogu povećati udio na minimalno pet posto plaće, piše Hina.

Uberovi vozači bit će automatski upisani u mirovinski plan koji je uspostavio NOW: Pension a povjeren je na upravljanje tvrtki za posredovanje u zapošljavanju Adecco, dodali su iz Ubera.

Britanski GMB sindikat predstavlja Uberove vozače i pregovara u njihovo ime. Zajedno s Uberom pozvao je i druge tvrtke u Britaniji koje se bave uslugom prijevoza, kao što su Ola, Bolt i Addison Lee, da svojim vozačima ponude slična prava.

"Pozivam na suradnju s operaterima kao što su Bolt, Addison Lee i Ola kako bi se kreirao plan mirovinske štednje za cijeli sektor. To će omogućiti svim vozačima da štede za mirovinu radeći na više platformi", rekao je direktor Ubera za sjevernu i istočnu Europu Jamie Heywood.

Kopirati
Drag cursor here to close