Prometna gužva

U Sarajevu 200 vozila ide na jedno parking mjesto

AutoMoto / Flash | 23. 01. 2015. u 09:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometna gužva i vozači na rubu živaca koji pokušavaju parkirati svoja vozila su svakodnevnica u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu. Uzrok problema koji već godinama opterećuje bh. prijestolnicu je kronični nedostatak parking mjesta. Na otprilike 200 automobila u gradu dolazi tek jedno parking mjesto, tvrde stručnjaci, javlja Anadolu Agency (AA).

U parking mjesto je pretvoren gotovo svaki dio asfalta, trotoara i pješačkih zona u cijelom gradu. U nedostatku prostora za parkiranje, vozači automobile ostavljaju ne vodeći računa ni o drugim vozilima kao ni o pješacima. U parking je pretvoren čak i Pozorišni trg Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Ministar prometa Kantona Sarajevo (KS) Jusuf Bubica za Anadolu Agency (AA) kaže da je problem prometa u mirovanju u KS-u jedan od najaktualnijih i najvećih problema koje Kanton ima.

Govoreći o visini kazni za nepropisno parkiranje Nefić kaže da bi se "kaznena politika trebala provoditi što je moguće u strožijem obliku, ali trebalo bi više raditi na podizanju razine opće kulture, posebno prometne kulture kod građana".

Tijekom prošle godine policijski službenici su za nepropisno parkiranje sankcionirali oko 55.000 vozača, a oko 2.500 vozila je premješteno "paukom".

Kopirati
Drag cursor here to close