AMSuBiH

U Mostaru natjecanje ''Sigurno u prometu''

AutoMoto / Flash | 08. 06. 2017. u 13:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 10. lipnja 2017. godine  u Mostaru, u Sportskoj dvorani „Bijeli Brijeg“, a u organizaciji Auto moto saveza u BiH - Mostar održati će se 20. jubilarno međužupanijsko natjecanje učenika osnovnih škola „Sigurno u prometu 2017“.

Na međužupanijskom natjecanju sudjeluje 11 školskih ekipa (pobjednika županijskih natjecanja) iz 6 županija, Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske, Županije Središnja Bosna, Posavske i Zeničko-dobojske županije.

U sklopu ove manifestacije održati će se i „Natjecanje na razini BiH“ u kojem je natječu tri najbolje školske ekipe sa Međužupanijskog natjecanja i tri školske ekipe iz Republike Srpske koje su postigle najbolje rezultate na natjecanjima u RS-u.

Natjecanja će se održati u vremenu 10,00-13,00 sati, a svečana dodjela nagrada i priznanja će biti u 13,30 sati.

Natjecanje „Sigurno u prometu“ je najmasovnija prometno-preventivna i edukativna akcija u kojoj sudjeluju učenici iz 160 škola iz Federacije BiH i Republike Srpske i koje se odvija u više razina natjecanja, počevši od školskih, općinskih, županijskih i međužupanijskih natjecanja i u završnici natjecanja na razini BiH.

Cilj ove prometno-preventivne i edukativne akcije je doprinijeti povećanju razine sigurnosti cestovnog prometa i podizanju razine prometne kulture kroz edukaciju učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih pravila i kroz natjecanja učenika u poznavanju prometnih pravila i upravljanju biciklom u uvjetima cestovnog prometa, priopćio je AMSuBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close