Elitni vozni park

U BiH više od 2.000 službenih automobila; 150 najskupljih vrijede preko 7 milijuna KM

AutoMoto / Flash | 22. 02. 2014. u 10:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dužnosnici i zaposleni u vladama, upravama, zavodima i drugim institucijama Federacije BiH i 10 županija koriste više od 2.000 službenih automobila.

Samo oko 150 skupocjenih vozila koja koristi 16 federalnih ministarstava koštaju više od sedam milijuna KM.

Prema federalnim propisima, nova vozila kupuju se čim istekne garancija "starom" ili ako pređu 250.000 kilometara, piše današnji "Dnevni avaz".

---

Povodom teksta objavljenog u "Dnevnom avazu“ 22. veljače 2014. godine pod naslovom "Na dan protesta Nikšić i Helez dali 180.000 KM za nove automobile“, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je glavnom i odgovornom uredniku "Dnevnog avaza“ Fadilu Mandalu demanti, u kojem se kaže:

"Tvornica laži kojom upravljate, poznata kao i 'Dnevni avaz', nastavlja s kampanjom objave neistina i manipulacija sračunatih da, za interese 'gazde' i 'gazdinih gazdi', doprinese ostvarenju samo Vama poznatih ciljeva - priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

- Potpuna je laž da sam kupio novog 'Audija' i da se vozim u novom 'Audiju'. Istina je da nisam kupio nikakvo vozilo otkako sam izabran na funkciju premijera Federacije BiH. Istina je da kao premijer koristim vozilo marke 'Passat', koje je vlasništvo SDP-a, jer nisam želio trošiti novac poreznih obveznika na nabavku novog vozila.

Istina je i da je ovo prva Vlada koja je još sredinom 2011. godine donijela odluku i prodala 16 vozila koja su koristila različita federalna ministarstva i druge institucije.

Istina je, također, i da je vijest o tome objavio i 'Dnevni avaz', pa Vam savjetujem da malo pogledate u Vašoj arhivi, kako biste i sami shvatili koliku količinu laži ste spremni objaviti kako bi 'gazda' i 'gazdine gazde' ostvarili svoje bolesne ciljeve i ambicije - kaže se u demantiju premijera FBiH Nermina Nikšića.

---

Glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Fadil Mandal uputio je odgovor premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću povodom njegovog demantija teksta "Dnevnog avaza" objavljenog 22. februara pod naslovom "Na dan protesta Nikšić i Helez dali 180.000 KM za nove automobile“.

- Vaša priča o nekakvom službenom automobilu SDP-a koji koristite kao premijer FBiH klasična je demagogija ako svi znamo da Vi, kao generalni tajnik SDP-a, izdajete prostorije SDP-a Vladi FBiH i premijeru Nikšiću i na taj način Vaša stranka od građana, odnosno iz proračuna, uzima stotine tisuća maraka - navedeno je u odgovoru "Dnevnog avaza" premijeru Nikšiću.

- Također, kada pričate o Vašem službenom Audiju koji navodno nemate, bilo bi dobro da navedete revizorski izvještaj za prošlu godinu o tome koliko je kilometara taj automobil prešao prošle godine. Naravno da u svom reagiranju bježite od informacije da ste na dan kada su pod prozorima Vaše vlade građani tražili ostavku Vas i svih ministara zbog korupcije, Vi potpisali odluku objavljenu 7. veljače u "Službenim novinama FBiH" broj 10, kojom odobravate kupovinu sedam novih automobila za Ministarstvo za pitanja boraca u iznosu od 180.000 KM. A kada spominjete gazde, morate priznati da je smiješno da o tome pričaju dužnosnici SDP-a, koji su u javnosti inače poznati kao "samostalni" i da misle svojom glavom. Uz to, razumljiva je Vaša nervoza što "Dnevni avaz" svaki dan objavljuje informacije o pobuni građana koju biste Vi i stranka kojoj pripadate htjeli izbrisati iz medija. Za Vas bi bilo pametnije da, umjesto dopisivanja s novinarima, ispunite zahtjeve tih građana koji traže ostavku Vas i Vaše vlade - kaže se u odgovoru "Dnevnog avaza" federalnom premijeru.

Kopirati
Drag cursor here to close