Prvi u BiH

Tuzla: Novi način korištenja gradskog prijevoza

AutoMoto / Flash | 30. 12. 2014. u 13:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski i prigradski promet Tuzla, u skladu sa modernizacijom svojih usluga, prvi u Bosni i Hercegovini uvodi suvremeni način plaćanja karata elektronskim Bus karticama - priopćeno je iz ovog poduzeća.

Bus Card sustav baziran je na korištenju dvije vrste kartica: mjesečne i vrijednosne Bus kartice. Na taj način omogućit će se brži protok putnika, jednostavnija kupovina karata, kao i niz drugih pogodnosti.

"Uvođenjem Bus Card sustava, Tuzla se pridružila trendovima javnog prijevoza u Europi sa razvijenim i kvalitetnim javnim prijevozom. Elektronski sustav naplate karata imat će veliki značaj za građane, pogotovo kada je riječ o onima koji autobusi prijevoz koriste svakodnevno", navodi se u priopćenju Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla.

Posebno će, ističe se, biti olakšan pristup starijim korisnicima prijevoza jer će im prodajna mjesta biti bliža i dostupnija. Zadržavanje putnika prilikom ulaska u autobus će biti minimalno čime će kvaliteta prijevoza putnika biti poboljšana.

Mjesečna Bus kartica se izdaje na isti način i ima istu funkciju kao i dosadašnja mjesečna karta. Izdaje se na ime i prezime korisnika i ne može se prenositi na druge osobe.

Vrijednosna Bus kartica koristi se za određeni broj vožnji za određeni novčani iznos. Putnici će svoje Bus kartice moći dopuniti po potrebi, na isti način kao i račun za mobitel, na 16 lokacija u gradu, u Tobacco Press shopovima, prodajnim mjestima GiPS-a i u vozilu kod vozača.

Instalacijom suvremene Bus Card opreme u vozilima GiPS-a povećat će se i sigurnost putnika jer će u svakom autobusu biti instaliran video nadzor.

Putnici će na usluzi imati i besplatan pristup internetu.

Iz ovog poduzeća se napominjemo da će i dalje biti moguće kupiti papirnu kartu kod vozača autobusa.

Kopirati
Drag cursor here to close