Obuka

Tramvaji - nova lekcija u bečkim autoškolama

Proteklih godina je više od 1.000 instruktora autoškola sudjelovalo u zajedničkom projektu poduzeća "Wiener Linien" i Gospodarske komore za poboljšanje suživota u gradskom prometu.
AutoMoto / Flash | 08. 05. 2019. u 10:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Instruktori vožnje iz bečkih autoškola i ove godine prolazit će kroz obuku u tramvajima. Umjesto automobila instruktori gradom trebaju voziti 40 tona težak tramvaj u pratnji mentora iz gradskog poduzeća za javni prijevoz "Wiener Linien". 

Cilj je upoznati instruktore sa izazovima upravljanja tramvajem i osigurati više obostrane obzirnosti i sigurnosti na bečkim ulicama. 

Proteklih godina je više od 1.000 instruktora autoškola sudjelovalo u zajedničkom projektu poduzeća "Wiener Linien" i Gospodarske komore za poboljšanje suživota u gradskom prometu. 

- Tramvaj je vezan za šine i ne može skrenuti, što u svakodnevnom prometu predstavlja pravi izazov. Promjena perspektive instruktorima autoškola daje vrijedna saznanja koja oni prenose svojim polaznicima - navode iz Wiener Linien. 

Najčešće se dešava da automobili presjecaju put tramvaju ili podcjenjuju put kočenja tramvaja koji teže i do 43 tone, priopćio je Eurocomm-PR Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close