Hibridi

Toyota će prodavati svoju tehnologiju konkurentima

AutoMoto / Flash | 22. 12. 2016. u 08:15 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toyota bi mogla prodavati svoje gotove hibridne sustave drugim proizvođačima automobila. 'Toyotini dobavljači proizvode puno tehnologije koja se može koristiti samo u Toyoti. Želimo to promijeniti', izjavio je Toshiyuki Mizushima, predsjednik Toyotine tvrtke za pogonska vozila, za Reuters.

To bi bilo korisno ne samo za Toyotu, koja se zalaže za smanjenje troškova istraživanja i razvoja, nego i za grupu dobavljača s kojom tvrtka razvija motore. Na primjer, dobavljačima Denso i Aisin to bi moglo promijeniti strukturu prihoda, a to znači i povećanje konkurencije za dominantne dobavljače, kao što su Bosch i Valeo.

'Do sada nismo mogli prodavati inverter koji se koristi u Toyotinom prethodnom hibridnom sustavu jer ne bi odgovarao nekom drugom motoru ili je napon drugačiji', izjavio je Densov izvršni direktor inženjerskog istraživanja i razvoja Yoshifumi Kato. 'Možemo izbjeći taj problem ako dobavljači mogu prodati cijeli sustav.

Ako uzmemo komponentu razvijenu s Toyotom te prodamo milijun Toyoti i još milijun drugim kupcima, to će udvostručiti naše vraćanje uloženog u razvoj.' U ovoj ranoj fazi nije još poznato kada bi Toyota mogla početi prodavati svoje motore drugim proizvođačima automobila, piše Tportal

Kopirati
Drag cursor here to close