Malo osvježenja

Tesla sprema temeljiti redizajn Modela S i X

Tesla je svakim danom sve veći i značajniji igrač, mnogi hvale ovog američkog proizvođača električnih automobila, ugledna imena kažu kako im je cilj dostići Teslu, no veliki je i broj kritika na njegov račun.
AutoMoto / Flash | 12. 06. 2019. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tesla je svakako jedno od najrazvikanijih, a donekle i najkontroverznijih imena današnje auto industrije.

Naime, Tesla je svakim danom sve veći i značajniji igrač, mnogi hvale ovog američkog proizvođača električnih automobila, ugledna imena kažu kako im je cilj dostići Teslu, no veliki je i broj kritika na njegov račun.

U svakom slučaju Model S, X i 3, a uskoro i Y, su automobili koje se ne smije izostaviti u raspravi o električnim vozilima. Stoga se postavlja pitanje što donosi njihova budućnost posebice Modela S i X koji su već neko vrijeme dostupni kupcima, javlja AutoNet.

Na temelju navodnih insajderskih izvještaja sastavljen je popis promjena koja će donijeti nasljednici trenutnih predvodnika tesline ponude.

Prije svega očekuje se kako će njihova cijena narasti, a to će biti opravdano višom kvalitetom izrade, bogatijom i naprednijom opremom te naprednijim električnim pogonskim sklopom, boljim performansama i autonomijom.

Nadalje, osnovnu konfiguraciju će navodno činiti tri električna motora, jedan sprijeda i dva otraga. Nove baterije će biti otpornije na ekstremne temerature, odnosno bit će značajno unaprjeđen njihov sustav hlađenja. Model S će navodno nuditi autonomiju od oko ili nešto više od 650 km, a model X do 650 km.

Recimo i da bi baterije trebale podržavati brze punjače snage do 250 kW (V3 Superchargers).

Također, kupcima će biti ponuđeni temeljito dotjerani eksterijer i interijer. S jedna strane može se očekivati viša doza dinamičnosti i agresivnosti, a s druge minimalističko uređenje preuzeto iz Modela 3.

Za sada ove informacije nisu službeno potvrđene, no nadamo se da bi uskoro trebali doznati više. Prema nekim izvještajima temeljito osvježeni modeli bi trebali ući u proizvodnju već prije kraja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close