Pod jednim uvjetom

Tesla obara cijene automobila?

Musk je također ranije komentirao kako ima jako loš osjećaj za smjer kretanja gospodarstva te je najavio otkaze u Tesli.
AutoMoto / Flash | 18. 07. 2022. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječ koju već duže vremena gotovo svakodnevno možemo čuti/pročitati u medijima jest inflacija.

To se pogotovo odnosi na razdoblje nakon početka rata u Ukrajini nakon kojeg cijene svega i svačega vrtoglavo rastu, pri čemu je jasno da veliki dio uzroka inflacije leži i u pandemiji, odnosno u mjerama koje su poduzete tijekom lockdowna, a koje su uključivale i upumpavanje velike količine novaca u financijski sustav, poremećajima u lancima nabave itd.

Na inflaciju gotovo nitko nije ostao imun pa tako niti Tesla. Elon Musk još je prije četiri mjeseca tvitao o tome kako su Tesla i SpaceX izloženi “značajnim inflatornim pritiscima u sirovinama i logistici”, a jasno je kako se od tada situacija dodatno pogoršala.

Inflacija i stanje na tržištu utjecali su i na cijene Teslinih automobila koje su ove godine porasle nekoliko puta, a posljednje povećanje cijene zabilježeno je prošli mjesec. Npr. tada je cijena Modela Y velikog dometa porasla s 62.900 na 65.900 dolara te se postavlja pitanje hoće li cijene i dalje rasti, što naravno ovisi o daljnjoj inflaciji i situaciji na globalnom tržištu, javlja Zimo.

Musk je također ranije komentirao kako ima jako loš osjećaj za smjer kretanja gospodarstva te je najavio otkaze u Tesli.

No kada se situacija jednom popravi, ne treba isključiti mogućnost da Tesla smanji cijene svojih automobila, komentirao je putem Twittera prošli tjedan Musk.

Naime, na pitanje jednog korisnika razmišljaju li o nižim cijenama svojih automobila nakon što se smanje pritisci nastali pandemijom i problemima s globalnim lancima nabave, rekao je da “mogu” sniziti cijene svojih automobila, ali samo ako se inflacija smiri.

Prema podacima američkog Zavoda za statistiku u SAD-u je, u odnosu na prošlu godinu stopa inflacije porasla za više od 9 posto, što je više od ranijih predviđanja tako da ne treba očekivati skorašnja smanjenja cijena Teslinih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close