Po zaradi

''Tesla Motors'' nadmašio Ford

AutoMoto / Flash | 04. 04. 2017. u 11:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tesla Motors" je po tržišnoj vrijednosti nadmašio "Ford", nakon što je vrijednost ovog proizvođača električnih automobila porasla za više od sedam posto.

Nakon zatvaranja trgovanja na burzi u New Yorku, tržišna vrijednost "Tesle" u ponedjeljak je iznosila 49 milijardi dolara, a "Fordova" 46 milijardi.

Dionice "Tesle" povećane su nakon što je kompanija objavila podatke o rekordnim isporukama vozila u prva tri mjeseca, piše Srna.

Iako prodaja "Tesle" ubrzano raste, ona je i dalje neznatna u odnosu na "Ford", koji je u 2016. godini prodao 6,7 milijuna vozila.

Tesla je, pak, prošle godine, isporučio 76.000 električnih automobila.

Međutim, ulagači računaju na potencijal rasta i razvoja "Tesle".
Kompanija ove godine planira da pokrene prodaju jeftinijeg "Modela tri" na američkom tržištu, za koji se nadaju da će imati veliki tržišni odjek.

Ekonomski portali navode da prije pet godina niko nije znao za "Teslu", dok danas mnogi priželjkuju automobile koje proizvodi, po čemu je gotovo sustigao "BMV".

U međuvremenu, kompanija "Tesla" je u izgradnju tvornice za proizvodnju baterija u Nevadi uložila pet milijardi dolara, a kada bude dovršena i opremljena do kraja bit će to najveća zgrada na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close