Model 3 i Model Y

Tesla će u ožujku predstaviti dva nova modela?

AutoMoto / Flash | 29. 01. 2016. u 10:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenose mediji, Tesla bi u ožujku trebao predstaviti dva nova modela, odnosno dvije različite verzije Model 3, novog električnog automobila kojem bi cijena trebala iznositi oko 35.000 dolara i koji bi bio prvi automobil za široke mase.

Iako se ove glasine demantirali iz Tesle, na konferenciji za novinare u Hong Kongu, ispod platna nalaze se dva modela, koja naravno još nisu otkrivena. Navodno je razlika između tih modela ta što je jedan sedan dok je drugi “crossover” koji se nalazi na istoj platformi. Moguće je da će potonji model nositi naziv Model Y, kojeg je Elon Musk već spominjao u svojim tvitovima ranije.

Kako se nagađa, Model Y bi trebao biti manja verzija Model X-a s “Falcon Wings” vratima, te bi trebao biti nešto skuplji od Model 3, isto kao što je Model X skuplji 5.000 dolara od Model S.

Neke sitnice oko Model 3 su već poznate, kao što je primjerice 60kWh baterija (u jačim modelima 80 eventualno 90kWh), doseg od oko 380 kilometara na jednom punjenju. Novost je i da vlasnici Model 3 više neće imati besplatno punjenje na Superchargerima kao što imaju vlasnici Model S i X-a, te bi čak moglo biti nešto skuplje nego kod lokalnih koje pruže mogućnost punjenja električnih automobila. Ideja je da ljudi ostave kreditne kartice te im se na temelju njih naplaćuje potrošena električna energija, prenosi Zimo.co.

Što se tiče isporuke vozila, čini se kako bi model 3 mogao stići na ceste već krajem sljedeće godine, te se očekuje kako bi 2018-te trebala biti velika potražnja za ovim automobilima.

Hoće li na kraju Tesla objaviti dva modela ili samo jedan, vidjet ćemo već idući mjesec, no jedno je sigurno, Tesla ima dobar momentum i na dobrom je putu da ponudi ljudima jeftino, kvalitetno električno vozilo.

The Tesla Motors Model Y is coming.

Posted by The Verge on Thursday, 28 January 2016
Kopirati
Drag cursor here to close