Svaki četvrti vozač ne posjeduje zimsku opremu

Policija je, u okviru akcije, kontrolirala ukupno 9.020 motornih vozila, a postojanje prekršaja je zabilježeno u 5.229 slučajeva.
AutoMoto / Flash | 12. 12. 2018. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki četvrti vozač ne posjeduje zimsku opremu u vozilu, pokazala je petodnevna akcija pojačane kontrole sudionika u prometu, koju su provodi policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. 

Utvrđena je i tehnička neispravnost vozila kod svakog osmog kontroliranog vozila.  

Policija je, u okviru akcije, kontrolirala ukupno 9.020 motornih vozila, a postojanje prekršaja je zabilježeno u 5.229 slučajeva. 

Zbog neposjedovanja zakonom propisane zimske opreme izdano je 2.159 prekršajnih naloga, a zbog utvrđene tehničke neispravnosti motornih vozila 1.127 izvještaja o prekršaju. Za nepropisno zatamnjene staklene površine na motornim vozilima također je izdano 638 prekršajnih naloga. 

Iz MUP-a RS posjećaju vozače da od 15. studenog ove, do 15. travnja sljedeće godine, bez obzira na vremenske uvjete, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti bez obzira na vremenske uvjete.

Za neposjedovanje zimske opreme, prema Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH, izriče se novčana kazna od 40 KM i po potrebi takvo vozilo se isključuje iz prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close