Paprene kazne

Što ostavljate u autu? Naizgled bezazleni predmeti mogu vas u Njemačkoj koštati

Ako ostavljate ove predmete u vozilima u Njemačkoj možete dobiti kaznu do 10.000 eura
AutoMoto / Flash | 18. 02. 2024. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pitanje mogu li se u automobilu ostavljati kućanske potrepštine poput noževa, vilica i žlica na prvi se pogled čini trivijalnim. Ali stvarnost izgleda drugačije.

U Njemačkoj postoje jasna pravila i obveze koje također utječu na prijevoz svakodnevnih stvari. Konkretno, nošenje određenih kućanskih potrepština u automobilu može dovesti do pravnih posljedica i može rezultirati kaznama do 10.000 eura, piše Fenix-magazin.de

Zabranjeni teret u autu

Sigurnost na prometnicama je na prvom mjestu. Vozači vozila stoga su dužni propisno osigurati svoj teret. To se ne odnosi samo na teške ili glomazne predmete, već i na naizgled bezopasne stvari poput kupnje namirnica ili ukrasa za automobile.

U slučaju prometne nesreće, neosigurani objekt može predstavljati ozbiljnu opasnost, kako za putnike u vozilu, tako i za ostale sudionike u prometu.

Kućanski predmeti u automobilu – pravni rizik

Konkretno, ostavljanje noža u automobilu je zabranjeno i uključuje pravne rizike. Određene vrste noževa, kao što su leptir noževi, sklopivi noževi, noževi s fiksnom oštricom dulji od 12 centimetara i oni koji se smatraju oružjem, zabranjeni su u vozilu.

Ako policija tijekom kontrole otkrije takve noževe, mogu biti izrečene stroge novčane kazne. Ovi se propisi odnose ne samo na automobil, već i na javni prijevoz ovih kućanskih predmeta. Iznimke postoje samo za profesionalne ili posebne razloge koji opravdavaju nošenje noža, navode njemački mediji.

Ostali predmeti u automobilu također mogu biti opasni

Osim noževa, opasnost mogu predstavljati i drugi predmeti u automobilu. U tim slučajevima nema novčane kazne, ali znatna šteta ipak može nastati.

Primjerice, stručnjaci upozoravaju da u automobilu ne ostavljate elektroničke uređaje poput prijenosnih računala, mobitela, tableta ili powerbanka. Uređaji se mogu oštetiti ili izazvati požar.

Kopirati
Drag cursor here to close