Fiat

Stigao je najmanji Abarth

AutoMoto / Flash | 08. 11. 2016. u 08:24 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski sinonim za sportski ugođaj, svakako je Abarth, a koji je od početka ove godine i službeno nalazi i na domaćem tržištu. Sada su u prodaju puštene izvedenice Fiatovog modela 500. Za pogon se koristi poznati 1,4-litreni T-jet motor a koji dolazi u izvedbama od 145, 165 (Turismo) te 180 KS (Competizione) piše Automotorisport.hr.

Uz svaki od ovih motora pripremljena je po jedna razina opreme, a dodatni odabir moguć je jedino uz činjenicu da možete kupiti cabrio izdanje.

Kupci Abartha iz linije 500 mogu birati 5-stupanjski ručni mjenjač ili pak 5-stupanjski robotizirani MTA mjenjač s polugama na upravljaču, a koji je skuplji nekih 14 tisuća kuna. Najsnažnija, 595 Competizione izvedba opcijski je dostupna s mehaničkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem (Abarth D.A.M.) kako bi se poboljšalo držanje podloge u ekstremnim uvjetima.





Top izdanje, 595 Competizione sa snagom od 180 KS predstavlja automobil za vozače koji žude za trkaćim adrenalinom u smislu performansi i tehničkih značajki. Ubrzavanje od 0-100 km/h za 6,7 sekundi i nakon toga sigurno kočenje s povećanim Brembo kočnicama s fiksnim aluminijskim čeljustima s četiri klipa trebali bi biti pravi užitak u anatomskim 'Abarth Corsa by Sabelt' školjkastim sjedalima. Motor razvija specifičnu snagu od 132 KS/litri a čemu doprinosi i Record Monza ispušni sustav visokih performansi s dvostrukim sustavom rada.





Novi Abarth 595 također uključuje Sport tipku za promjenu različitih parametara automobila, od maksimalnog okretnog momenta do kalibracije servo upravljača kako bi se dobilo više direktni i manje invazivni osjećaj. Nadalje, sustav namješta postavke papučice gasa kako bi se zajamčio brži odziv, a TFT ploča s instrumentima se prebacuje u trkačku konfiguraciju, u pravom Abarth stilu.






Kako i priliči talijanskom dragulju, omogućene su brojne kombinacije personalizacije novih Abarth modela. Tako je najmanji model dostupan u 15 boja karoserije, uz tri paketa za prilagođavanje izgleda automobila koji uključuju Abarth bočne naljepnice, pokrove vanjskih zrcala i umetke prednje i stražnjeg branika u tri boje: bijela, crna ili crvena. Prednja ploča, koja je uvijek bila najprepoznatljivija značajka modela 595, specifično je izvedena u četiri inačice: u boji karoserije u izvedbi 595, mat siva u izvedbu 595 Turismo i tar hladno siva u izvedbi 595 Competizione. Kao opcija, dostupna je karbonska obloga prednje ploče iz modela 695 Biposto, raspoloživa za 595 Competizione.

Kopirati
Drag cursor here to close