2020 BMW Series 8

Špijunske fotografije i snimke novog BMW 8

BMW je potvrdio seriju 8 prošlog svibnja s otkrivanjem koncepta. Proizvođač je također potvrdio i dolazak M8 coupe pri otkrivanju prototipa.
AutoMoto / Flash | 24. 04. 2018. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BMW radi na novom coupe-u koji će oživjeti legendu i ime serije - 8, a magazin Motor Authority došao je do špijunskih snimaka i fotografija prototipa.

BMW je potvrdio seriju 8 prošlog svibnja s otkrivanjem koncepta. Proizvođač je također potvrdio i dolazak M8 coupe pri otkrivanju prototipa.Nova 8-ica ima niski krov i široka mišićava 'ramena' koja podsjećaju na Aston Martinov DB11. I baš kao Aston Martinov popularni grand tourer, serija 8 će imati četiri sjedača raspoređena u 2+2 formatu.


BMW nikad nije odustao od ideje velikog coupea, a 2013. godine imali smo modernog nasljednika serije 8 s otkrivanjem koncepta Gran Lusso Coupe razvijen u suradnji s Pininfarinom. Gran Lusso Coupe je obilježiopočetak partnerstva između BMW i talijanske dizajnerske kuće.

Proizvodnja serije 8 trebala bi početi u BMW-ovom glavnom pogonu u Dingolfingu, u Njemačkoj, najvjerojatnije krajem 2018. godine, ili početkom iduće. Rivali seriji 8 biti će Lexus LC, Maserati GranTurismo i Mercedes-Benz S-Class Coupe, a video nove Serije 8 pogledajte ovdje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close