Središte Madrida

Španjolski taksisti zbog Ubera i Cabifya izavali prometni kaos

AutoMoto / Flash | 30. 05. 2017. u 13:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj taksista u Španjolskoj održao je danas štrajk u znak prosvjeda protiv uvođenja mobilnih aplikacija u prevozu.

Taksisti su zahtijevali uvođenje zabrane za poslovanje kompanija koje nude mogućnost pozivanja taksi vozila internetom, proput Ubera i Cabifya.

Štrajkovi su održani i u ožujku i travnju, međutim, danas su taksisti željeli da se njihov glas jače čuje. Štrajk taksista, koji su odlučili da 24 sata ne rade, najviše je uticao na promet u središtu Barcelone, a velike gužve su registrirane u željezničkom i zračnom prometu.

Štrajk u Madridu i Barceloni napravio je probleme u prevozu građana, ali i turista.

Središte štrajka španjolskih taksista bio je Madrid u kojem su se okupile tisuće taksista koji su upriličili šetnju od željezničke postaje Atocha do trga Neptun.

Štrajk je održan pod velikim sigurnosnim mjerama, ali bez velikih incidenata iako je zabilježeno nekoliko ispada.

Julio Sanz, predsjednik konfederacije taksista Španjolske, ukazao je na problem privatnih vozila sa licencom za mobilne aplikacije odnosno turistička vozila sa vozačem, koji je 2012. iznosio 580, a danas 2.283.

Prema podacima Ministarstva za javne radove Španjolske, u ovoj zemlji su aktivna 64.447 taksi vozila i 5.622 turističkih vozila.

Podršku taksistima u Madridu pružile su i kolege iz nekih europskih zemalja poput Belgije, Francuske, Italije i Portugala.

Kopirati
Drag cursor here to close