Utrka solarnih automobila

Solarni automobil iz Posušja najbolji na utrci u Sisku

Svoj automobil učenici i profesori su radili od prosinca prošle godine.
AutoMoto / Flash | 12. 06. 2021. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Solarni automobil iz Posušja najbolji pobjednik je u Utrci solarnih automobila u Sisku. Srednja strukovna škola iz Posušju jedina je koja sudjeluje u ovom natjecanju iz BiH.

'''Čast nam je sudjelovati na ovom velikom natjecanju i ove godine. Jedina smo škola iz BiH koja predstavlja svog bolida. Mjesecima smo radili na izradi i zašto ne bismo baš mi ove godine bili pobjednici'' kazao je uoči odlaska u vozač Emanuel Tomić.

U projektu izrade automobila sudjelovalo 10 do 15 učenika smjera računalni tehničar u strojarstvu, PTT tehničari i instalateri grijanja i klimatizacije zajedno s njihovim profesorima koji su bili potpora. Projekt je kvalitetan jer su učenici potpuno uključeni u izradu automobila što ih je barem djelom uvelo u struku.

Automobil je morao zadovoljiti neke kriterije kako bi upao na međunarodnu utrku u Sisku. Dva su stila natjecanja: slobodni i zadani. Škola iz Posušja natjecala se u slobodnom, a to znači da je automobil morao imati solarno punjenje, 3 kvadrata solarnih ploča i elektromotor.

Svoj automobil učenici i profesori su radili od prosinca prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close