Nova nagrada

Škodi pet zvijezica za sigurnost

AutoMoto / Flash | 06. 03. 2013. u 13:16 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova "Škoda octavia" osvojila je pet zvjezdica za iznimnu sigurnost na Euro NCAP testiranju, priopćeno je iz ASA Group.

Taj sjajan rezultat potvrđuje odlične performanse sigurnosnih sustava kod ovog modela, a odnose se na zaštitu odraslih putnika, zaštitu djece i zaštitu pješaka.

Lansiranje modela "Škoda octavia combi" na europskom tržištu se očekuje u narednim tjednima, a trenutno ovaj model svoje premijerno predstavljanje ima na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi.

’’Za Škodu sigurnost je ključni prioritet i to se jednako odnosi i na novi model "octavia". Naš cilj je učiniti putovanje ugodnim i sigurnim koliko je god moguće za vozača i za putnike, ističe Frank Welsch, član Uprave za tehnički razvoj u Škodi.

S velikim brojem sistema aktivne sigurnosti i nadopunjujućim sistemima pasivne siugurnosti,kako je dodao, nova "octavia" je njihovo najsigurnije vozilo dosad.

Euro NCAP dodijelio je maksimalne ocijene za zaštitu odraslih putnika lociranih naprijed. "Škoda octavia" ostvarila je 93 posto bodova u ovoj kategoriji.

Također, nova "škoda octavia" je ostvarila veoma dobre rezultate u pogledu sigurnosti za djecu u vozilu.

Nova "škoda octavia" sadrži mnogobrojne aktivne sigurnosne sisteme koji su dosad bili rezervirani samo za višu klasu vozila. Ovo uključuje frontalni sigurnosni sistem asistenicije kočenja, sistem zadržavanja vozila u voznoj traci “lane assist“, sistem automatskog kočenja u slučaju nesreće, asistent zaštite putnika u slučaju sudara te sistem prepoznavanja umora vozača.

Ovi sistemi uveliko pomažu u sprečavanju udesa, odnosno posljedica za putnike i druge sudionike u prometu.

Kopirati
Drag cursor here to close