Simply Clever

Škoda predstavila novu Octaviju

AutoMoto / Flash | 27. 10. 2016. u 13:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni novog Kodiaqa Škoda je tiho radila na osvježenju svoj najpopularnijeg modela, sada već legendarne Octavije. I pritom su očito inspiraciju našli kod Mercedesa i njihove E klase. Pritom mislimo na W212 generaciju koja se proizvodila do 2013. godine.

Jednom kad skrenete pogled sa svjetala uočit ćete LED prednja svjetla dostupna uz doplatu, a potom i blagi redizajn odbojnika, te prednje maske. Straga su promjene gotovo nevidljive, dok je bok osvježen novom linijom naplataka.

Osim vanjske operacije nosa Škodinoj limuzini je pomlađen i interijer. Predvođen 9,2-inčnim zaslonom infotainment sustava donosi WLAN hotspot i utor za SIM karticu. Sigurnosna potpora obogaćena je novim sustavima upozorenja i pomoći, a između ostalog uključuje kameru za vožnju unatrag, električno upravljan poklopac prtljažnika (Combi) i grijano kolo upravljača.

Ponuda motora ostaje nepromijenjena što u prijevodu znači start 1.0 TSI benzincem od 86 KS, te mjesto top izvedbe za 2.0 sa 184 KS. Ukupno je u pitanju pet benzinaca i četiri dizelaša, a uz šest-stupanjski ručni mjenjač nudi se i sedam stupanjski DSG mjenjač. 4x4 pogon rezerviran je za 1.8 TSI i 2.0 TDI motore, dakako uz doplatu.

Kopirati
Drag cursor here to close