Atraktivnija i zrelija

Škoda Fabia - Nova generacija stigla u Mostar i Hercegovinu

AutoMoto / Flash | 21. 02. 2015. u 12:08 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na domaće tržište, stigla je nova Škoda Fabia. Treća generacija gradskog modela upakirana je u poznatu obiteljsku uniformu po uzoru na Octaviju i Rapid, a unatoč izostanku većih dizajnerskih zahvata, Fabia će s atraktivnijim vizualnim rješenjima zasigurno biti privlačan model, posebno oku mlađih kupaca.

U odnosu na prethodnu generaciju, nova Fabia je kraća 8 mm (399,2 cm), šira 90 i niža 31 mm, a zahvaljujući povećanom međuosovinskom razmaku, kabina djeluje komfornije, posebno tu mislimo na prostor za laktove (21mm) te na povećani prtljažnik (330/1150 litara). Uz veći komfor, Škoda s novom generacijom nudi i bogatiju opremu poput poznatih Simply Clever dodataka (strugalica za led, kantica za smeće, mrežasti džepovi na bočnicama sjedala) kao i sigurnosne sustave Front Assistant s funkcijom kočenja, Multi-Collision Brakea i Driver Activity Assistanta koji prepoznaje umor kod vozača.

Češki novitet stavljen je na platformu koja kombinira aktualna rješenja s grupacijskom MQB arhitekturom motora, elektromehaničkog upravljača te većeg dijela elektronike.

Domaćim kupcima na raspolaganju su četiri benzinska i dva dizelska motora, tri mjenjača (dva ručna i automatski DSG) te tri paketa opreme.

Ulazni model je trocilindarski MPI sa 60 KS koji je dostupan i u izvedbi sa 75 KS, slijedi 1.2 litreni TSI sa 90, odnosno 110 KS. Dizelska opcija je 1.4 litreni TDI u izvedbama sa 90 i 105 KS.

Iz Apola pozivaju sve zainteresirane da ih posjete u njihovom prodajno-servisnom centru u Mostaru na Bišću polju i budu među prvima koji će pogledati novu generaciju Fabie.

Kopirati
Drag cursor here to close