Loša popularnost karavana

Seat poslao u mirovinu Ibizu ST karavan

AutoMoto / Flash | 31. 10. 2016. u 09:34 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako popularnost karavanskih modela u B segmentu stalno opada u Seatu su odlučili isključiti karavansku Ibizu ST iz svoje ponude. Točnije, sljedeća generacije Ibize koja bi trebala biti predstavljena u skoroj budućnosti neće biti dostupna u karavanskoj verziji, a umjesto nje Seat e kupcima ponuditi kompaktni SUV model Arona piše Autonet.hr

Autocar javlja, pozivajući se na seatovog glasnogovornika kako je očit pad popularnosti ovih automobila nauštrb crossovera, a jedino gdje se mali karavani još drže su tržišta Italije, Njemačke i sjeverne Europe, dok su s nekih navodno gotovo pa iščezli.

Slično bi se moglo dogoditi i s modelom Alhambra, barem ako je suditi prema riječima, seatovog glavnog dizajnera Alejandra Mesonera koji je AutoExpressu izjavio da Seatu više ne žele taj karoserijski oblik. Točnije, Mesonero kaže kako bi Alhambra mogla biti zamijenjena, no u drugom obliku, a današnji trendovi diktiraju da to bude SUV/crossover i to vrlo vjerojatno sa sedam sjedala.

Primjera radi taj bi model ustvari mogao biti blizak škodinom Kodiaqu, a Volkswagen bi mogao slijediti sličan put s modelom Sharan. Što se seatovog modela tiče, dobar uvid u smjer u kojem bi Španjolci mogli krenuti je svakako konceptni 20V20 predstavljen prošle godine u Ženevi.

Kopirati
Drag cursor here to close