Masivne baterije

Rimčev novi automobil će imati baterije od 120kWh

Hrvatski proizvođač električnih superautomobila Rimac na predstojećem salonu automobila u Ženevi otkrit će svoj novi model , Concept Two što je kodno ime.
AutoMoto / Flash | 12. 02. 2018. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi podaci upućuju na to da će Concept 2 imati nevjerojatnu bateriju od 120kwh.

Kraj masivne baterije, u reportaži Autocar-a koja je objavljena u petak rečeno je da će Concept Two imati i sposobnost samoupravljanja vozilom četvrte razine. Sustavi razine 4 ne zahtijevaju pozornost vozača u gotovo svim situacijama.

Izvori su u publikaciji rekli da je Rimac 'preskočio' ciljane performanse za Concept_Two. Tesla Roadster je najavio bateriju od 200kwh i ubrzanje do 100km/h za samo 1,9 sekundi, a Rimčev C_2 bi mogao 'srušiti' tu brojku.

Rimac zna što radi, pogotovo što se tiče električnih superautomobila. Samo se sjetimo da prvi automobil ove tvrtke Concept_One ima skoro 1100 konjskih snaga. Monika Mikac, šefica operative tvrtke Rimac Automobili, kazala je da će novi Concept_Two biti luksuzniji i udobobniji i da će koštati više. Cijena novog C_2 će biti preko 1,4 milijuna dolara.

Pored luksuza i boljih performansi, Concept_Two će imati duži domet. Mikac je kazala da to i nije neki problem, budući da ovaj automobil nije za svaki dan, i njegovi vlasnici ga ne koriste za dnevne poslove. Domet vožnje novog C_2 će biti preko preko 300 kilometara prije nego što ga bude potrebno opet napuniti, naravno, ukoliko ne ispitujete tvorničke podatke ovog automobila.

Nakon debija u Ženevi, Rimac će ponuditi nekoliko varijanti ovog modela. Šuška se da će biti i verzija ovog modela fokusirana samo na stazu. Sve pojedinosti o novom Rimčevom superautomobilu znat ćemo sljedećeg mjeseca nakon predstavljanja u ženevi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close