ZE 40

Renault u Parizu predstavio električni ZOE sa autonomijom od 400 km

AutoMoto / Flash | 30. 09. 2016. u 14:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S početkom desetog mjeseca Renault starta sa prodajom unaprijeđenog bestsellera ZOE čija autonomija sada iznosi rekordnih 400 kilometara po NEDC standardima. Najprodavanije električno vozilo u Europi razbija sve predrasude u vezi električnih vozila.

Kao jedan od pionira električne mobilnosti i apsolutni lider na europskom tržištu, Renault je napravio novi iskorak u svom razvoju automobila sa nultom emisijom. Tako će Renault od 1. oktobra/listopada zaprimati narudžbe za unaprijeđeni ZOE, čija autonomija razbija sve predrasude u vezi električnih vozila.

Opremljen sa novom Z.E. 40 baterijom, Renault ZOE sada donosi rekordnu NEDC autonomiju od 400 km (ekvivalent od 300 km u realnim uslovima u urbanim i vangradskim cestama), što je dvostruko više od modela koji je prvobitno lansiran. Istovremeno, sada ovaj model kao potvrđeni lider predvodi malobrojnu elitu električnih vozila uz najbolje karakteristike na tržištu.

Više od pukog povećanja autonomije, Renault će uz pomoć ZOE ZE 40 ponuditi pojednostavljeni paket najma baterije bez ikakvog učešća. Taj paket “Flex ZE 40” će biti fleksibilan u pogledu personalizovanog korištenja automobila, koji će pomoći svakom korisniku da bolje upravlja troškovima, ali i ukupnim budžetom za korištenje električnog vozila i prateće logistike.

U skladu sa tehničkim unaprjeđenjem, novi ZOE će ostavljati ekskluzivniji dojam na vanjštini i u enterijeru. Naime, ZOE će biti dostupan u dvije nove vanjske boje Intense crvena i Titanium siva, zatim sa električno sklopivim vanjskim retrovizorima i 16-inčnim alu naplatcima u dvije nijanse. U enterijeru je napravljen elegantan ''makeover'' u kojem, zavisno od opreme, preovladavaju harmonične nijanse crne ili plave boje na tkanini sjedišta i oblogama vrata.

U ponudi će takođe biti limitirana serija ZOE Edition One, prepoznatljiva po unikatnoj Yttrium sivoj boji, te ujedno opremljena kožnim i grijanim sjedištima, BOSE® audio uređajem i nizom stilskih dekoracija.

Kopirati
Drag cursor here to close