Okrunjena suradnja

"Renata": Sustav koji pomaže policiji da putem nadzornih kamera prepoznaje vozilo u prometu

Suradnja između IT Odjela i Fakulteta kriminalističkih nauka iz Sarajeva
AutoMoto / Flash | 30. 10. 2017. u 16:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dekan Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija Univerziteta u Sarajevu Nedžad Korajlić i direktor softverske tvrtke "IT Odjela" iz Mostara Marco Laco potpisali su u ponedjeljka ugovor o suradnji.

 Direktor "IT Odjela" Laco, u izjavi za novinare, rekao je kako je današnjim potpisom okrunjena suradnja u okviru koje je izrađen informacijski sustav za provedbu zakona "Renata", koji pomaže policiji da putem nadzornih kamera prepoznaje vozilo u prometu.

 'Renata' predstavlja integirarano softversko rješenje koje ujedinjuje razne izvore podataka i na brz i adekvatan način prikazuje instituciji, sigurnosnom licu u prometu informacije o vozilu koje mu ide u susret'', pojasnio je Laco.

 Dekan Korajlić podsjetio je na partnerstvo koje godinama Fakulteta kriminalistike ostvaruje s "IT Odjelom" kroz organizacije okruglih stolova, ljetnih i zimskih škola i konferencija.

 ''Mi u znanosti govorimo stvari koje trebaju, a stručnjaci u praksi probaju i vide što još treba doraditi. Softverska rješenja koja radi "IT Odjel" značajna su za sigurnosni sektor, zahvatila su cijeli prostor BiH, a i šire'', ocijenio je dekan Korajlić.

 Dodao je kako je ovo dobar primjer suradnje akademske zajednice i gospodarskih subjekata koja će rezultirati daljnjim iskorakom u povezivanju znanost i tehnologije s praksom.

Kopirati
Drag cursor here to close