Uspješna godina

Rekordan broj nagrada za Hyundai

Prvi model IONIQ linije koja je posvećena električnim modelima je također finalist za Europski automobil godine u 2022., pobjednici će biti proglašeni u veljači.
AutoMoto / Flash | 22. 12. 2021. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hyundai Motor slavi još jednu uspješnu godinu u Europi. Kao potvrda izvanrednim dostignućima, kompanija je osvojila više od 110 nagrada u 2021. godini. – najveći broj nagrada osvojen ikad u jednoj kalendarskoj godini. Hyundai je osvojio 10 nagrada kao “Automobil godine”, proglašen je kao “Proizvođač godine” na Top Gear dodjeli nagrada zahvaljujući svojoj širini i snazi svoje cjelokupne game automobila.

Uspješno predstavljanja IONIQ 5 slijedile su nagrade

U 2021. godini Hyundai je proširio svoju gamu sa u potpunosti tri nova modela: IONIQ 5, potpuno električni CUV, BAYON, potpuno novi SUV dizjaniran posebno za Europu, te KONA N, prvi proizvedeni SUV kompanije ikad sa visokim performansama. Dodatno prozvodna linija Tucsona proširena je sa plug -in hibridnim motorima, te inspirisan Hyundai N-om, nastala je Tucson N linija.

Uspješno predstavljanje IONIQ 5 modela je osnaženo serijom nagrada, uključujući 25 nagrada širom Europe. Baziran na električnoj modularnoj platform (E-GMP), dizajniranoj posebno za električna vozila sa baterijom, IONIQ 5 okrunjen je titulom “Automobil godine” od strane šest različitih žirija, uključujući prestižnu nagradu za Njemački automobil godine.

Prvi model IONIQ linije koja je posvećena električnim modelima je također finalist za Europski automobil godine u 2022., pobjednici će biti proglašeni u veljači.

IONIQ 5 osvojio je mnoge nagrade povezane sa specifičnim ciljnim grupama. U Belgiji je prepoznat kao najbolji automobil u kategoriji “Velika električna vozila”, te nagrada za dizajn u automobilskoj i transportnoj tehnologiji - Internacionalna dizajnerska nagrada za izvrsnost 2021.. U međuvremenu IONIQ 5 je nagrađen za svoju tehnološku izvrsnost osvojiviši nagradu “Automobilska inovacija godine” - Britanska automobilska nagrada 2021.

Dodatno, zahvaljujući svojoj orijentiranosti ka porodici, proglašem je za “Najbolje porodično električno vozilo” za 2022. godinu od strane časopisa Carbyer.

Top priznanja za Hyundai na Top Gear dodjeli nagrada

Hyundai je odšetao sa dva najveća priznanaja na Top Gear dodjeli nagrada. I20 N proglašen sveukupnim pobjednikom kao “Automobil godine”, a Hyundai motor je proglašen kao “Prozvođač godine”. Na kraju kompanija je osvojila najveća ocjenu za reputaciju brenda u Velikoj Britaniji prema automobilskom izvještaju o reputaciji brenda u 2021. godini.

Hyundai je nagrađen mnoštvom nagrada za dizajn

Zahvaljujući futurističkom izgledu svojih modela, novim dizajnerskim identititetom pod nazivom “Sportska senzualnost”, koji kombinira emotivnu vrijednosti sa inovativnim riješenjima Hyundai je osvojio čak 38 nagrada za dizajn u Europi. IONIQ 5 je bio ponovo velika pobjednik u ovoj kategoriji jer je proglašen za “Automobil sa najboljim dizajnom” prema Auto Express dodjeli nagrada, i izabran je kao “Najbolje dizajirani automobil godine” prema nagrada “The Times” i “Sunday Times-a”

Prestižna Watt d’Or nagrada za jedinstveni poslovni slučaj

Na kraju, Hyundai je također nagrađen za svoj doprinos na polju održivog razvoja. Kompanija je napravila značajni napredak na polju hidrogena, koji se smatra vitalnim dijelom buduće mobilnosti zajedno sa električnim vozilima.

Tijekom proteklih nekoliko godina Hyundai je razvijao hidrogen ekosistem u Švicarskoj kroz Hyundai hydrogen mobilnost (HHM), udružen sa kompanijom H2 Energija. HHM je ponudio Hyundai XCIENT kamion na gorive ćelije komercijalnim operaterima, na bazi sustava plati – koristi, što podrazumjeva da nema inicijalne investicije za komercijalne flotne kupce.

U 2021. godini unikatni poslovni slučaj je prepoznat kao Watt d’Or u kategoriji “Energetski eikasna mobilnosti”.

Kopirati
Drag cursor here to close