Provjerite koje

Regionalne ceste razvrstane u magistralne

AutoMoto / Flash | 06. 05. 2016. u 12:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, donijela Odluku kojom je regionalna cesta R-462 (Ormanica - Gradačac) razvrstana u magistralnu s oznakom M-1.9, a regionalna cesta R-464 (Orašje - Odžak) u magistralnu cestu M-14.2.

Sukladno Uredbi o mjerilima i kriterijima za kategoriziranje javnih u magistralne ceste, kategoriziraju se ceste koje međusobno povezuju sjedišta entiteta i županija, sjedišta županija s većim regionalnim sjedištima susjednih država (gradovi veći od 100.000 stanovnika) i koje ostvaruju kontinuitet kategorirane magistralne ceste kroz gradove.

Cesta R-462 Ormanica ­ Gradačac veže magistralne ceste M-14 i M-1.8 u magistralnu cestu M-209 i strategijski i prometno je bitna za razvoj županije i Federacije BiH.

Regionalna cesta Orašje - Odžak je podijeljena u dvije dionice: Orašje - Grebnice u dužini od 18 km i Prud - Odžak od 16 km. Ona je, također, bitna jer povezuje sjedište Posavske županijes općinom Odžak, prolazi kroz Republiku Srpsku i grad Šamac.

Na području općine Orašje spaja se na magistralnu cestu M-1.8 Tuzla ­ Županja (u Republici Hrvatskoj), dok je u samom centru Odžaka spojena na magistralnu cestu M-14.1.

Kopirati
Drag cursor here to close