Namjera ili neznanje

Rat Mercedesa i Ferrarija nakon sudara Hamiltona i Räikkönena

U Formuli 1 iskopane su rane sjekire, sljedeća bitka Mercedesa i Ferrarija zakazana je za 22. srpanj u njemačkom Hockenheimu.
AutoMoto / Flash | 08. 07. 2018. u 22:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zabava je završena", rekao je Toto Wolff, šef sportskog odjeljenja Mercedesa nakon VN Velike Britanije, a njegov vozač Lewis Hamilton govorio je o "zanimljivoj taktici Ferrarija".

Povod je još jedan sudar između pilota Mercedesa i Ferrarija, ovaj put na VN Velike Britanije u Silverstoneu.

Nakon što je Sebastian Vettel prije dva tjedna u Le Castelletu "tuširao" Valtterija Bottasa, u Silvestoneu je žrtva bio drugi vozač Mercedesa Lewis Hamilton koji se okrenuo nakon kontakta s Kimijem Räikkönenom.

"U Le Castelletu smo oboreni prvi, a sada drugi put. Izgubili smo mnogo bodova u poretku konstruktora", rekao Wolff, citirajući svog tehničkog direktora Jamesa Allisona koji je potez Räikkönena ocijenio "namjerom ili nesposobnošću", prenosi Radio Sarajevo.

Räikkönen je kažnjen s deset sekundi kazne u boksu, ali je svejedno uspio osvojiti treće mjesto, iza pobjednika, timskog kolege Vettela, i drugoplasiranog Hamiltona.

"Kriv sam i prihvaćam kaznu", rekao je finski vozač, no u taboru Ferrarija su ogorčeni insinuacijama iz Mercedesa.

"Ako je James Alison stvarno rekao da je u pitanju namjera ili nesposobnost, treba se stidjeti. Tko je on da procjenjuje što vozač radi u kokpitu bolida", rekao je Maurizio Arrivabene, šef Ferrarijevog tima.

Jedno je sigurno: U Formuli 1 iskopane su rane sjekire, sljedeća bitka Mercedesa i Ferrarija zakazana je za 22.  srpanj u njemačkom Hockenheimu.

Kopirati
Drag cursor here to close