Bit će gladnih

Radnici digli pobunu: Volkswagen u kantini tvrtke neće posluživati meso

Kada se zaposlenici tvrtke vrate s godišnjih odmora, obroci će se pripremati po novim receptima. Bit će to jela bez mesa, no ponekad će se posluživati riba.
AutoMoto / Flash | 13. 08. 2021. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Currywurst brza hrana njemačkog podrijetla koja se sastoji od pržene svinjske kobasice začinjene curry kečapom i ostalim začinima, uskoro će se ukinuti s menija menze u središnjoj zgradi Volkswagena u Wolfsburgu, prenosi The Times.

Kada se zaposlenici tvrtke vrate s godišnjih odmora, obroci će se pripremati po novim receptima. Bit će to jela bez mesa, no ponekad će se posluživati riba.

Ova je odluka uslijedila nakon što su mnogi zaposlenici izrazili želju za vegetarijanskim i veganskim jelima. Naveli su kako manje konzumiranje mesa također pomaže zaštiti okoliša.

No ova je odluka razbjesnila bivšeg Kancelara Savezne Republike Njemačke i bivšeg člana kontrolnog vijeća Volkswagena Gerharda Schrödera, koji se oglasio na društvenim mrežama.

"Da sam još uvijek član Nadzornog odbora VW-a, ovako nešto se ne bi dogodilo", napisao je i dodao da je svjestan da je vegetarijanska prehrana dobra te da je sam povremeno prakticira, ali da se nikada ne bi trebalo odustati od curry kobasice. Čak je pokrenuo i hashtag "spasite Currywurst". Ubrzo mu je odgovorio Gunnar Killian, šef Volkswagenovog stožera.

"Ne brini, Currywurst ne nestaje. Posluživat će se i dalje u ostalim kantinama, pa možeš uživati u kobasici koja ti se toliko sviđa", napisao je.

Inače, kuhari te menze već su pripremili jelovnik sa 150 različitih jela bez životinjskih proizvoda. Međutim, za one koji se neće moći prilagoditi drugačijoj prehrani, curry kobasica će biti dostupna kod prodavača s druge strane ulice, kao što je gotovo svugdje u Njemačkoj, prenosi Index.

Kopirati
Drag cursor here to close