Gužve na granicama

Provjerite dokumente prije polaska na putovanje

AutoMoto / Flash | 15. 07. 2017. u 06:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojačana je frekvencija vozila na cestama ka jugu zemlje, dok se na ostalim cestama, u subotu ujutro prometuje slabijim intenzitetom. Iz BiHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila, kao i da izbjegavaju rizična pretjecanja.

Pojačan je promet vozila i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Obzirom da je prvi dan vikenda, veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima očekuju se tijekom dana.

Radovi na razminiranju izvode se na dionici M-6 Stolac-Ljubinje, zbog čega u vremenu od 5.30 do 13.30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.

Do kraćih zastoja tijekom dana dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se cestovni pravci: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati valjanu putovnicu za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije nazočan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. Zbog brojnih upita građana, napominje se da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s osobnom iskaznicom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati putovnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close