Tužiteljstvo

Proširena istraga u Volkswagenu

AutoMoto / Flash | 08. 03. 2016. u 11:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo u njemačkom gradu Braunsweigu proširilo je istragu o manipuliranju dizelskim emisijama Volkswagenovih automobila na 17 radnika sa prethodnih šest, priopćio je danas tužitelj Claus Cihe.

"Ovo je dio istrage o dizelskim emisijama. Povećan je broj osumnjičenih, iako nitko nije iz upravnog odbora", rekao je Cihe.

List Braunschweig zeitung prvi je izvijestio da je broj osumnjičenih povećan na 17.

Drugi po veličini dioničar Volswagen očekuje još "neugodnih vijesti" u vezi sa varanjem na testovima emisija štetnih plinova.

Ova prevara otkrivena je u SAD, a kompanija je poslije toga priznala da je ugradila sporni softver za varanje na testovima u milijune automobila prodanih širom svijeta, piše Srna.

"Ove godine ćemo se vjerojatno povremeno suočavati s neugodnim vijestima u vezi sa 'dizelgejtom'. Šteta neće biti mala, ali Volkswagen ima snažnu ekonomsku supstancu", rekao je premijer Donja Saske Stefan Wail obraćanju radnicima Volkswagena u glavnoj tvornici u Volfsburgu.

Pokrajina Donja Saksa, koja je vlasnik 20 posto akcija Volkswagen, "nema razloga" da mijenja privrženost ovom proizvođaču automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close