Škoda

Procurile fotografije nove Fabije

AutoMoto / Flash | 23. 05. 2014. u 10:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je već najavljeno, treća generacija Škode Fabije imat će svjetsku premijeru u listopadu na auto-salonu u Parizu. U međuvremenu, prvi uvid u dizajn i dimenzije pružaju nam neslužbene fotografije maskiranih prototipova ovog automobila.

B92 navodi da, iako "kamuflažna" folija prikriva neke stilske detalje, prvi je dojam da su proporcije automobila slične kao kod aktualnog modela, ali i da je Fabia sada nešto duža i da ima nižu, izduženiju siluetu.

Prednji dio automobila oblikovan je u skladu s dizajnom najnovije generacije Škodinih modela, kao što su Rapid i Octavia. Zaobljene linije maske hladnjka i farova ustupile su mjesto višekutnim konturama.

U odnosu na prethodnika, nova Fabia imat će i širu masku hladnjaka i veće otvore za zrak u donjem dijelu branika. Bočni dio automobila izgleda znatno modernije, prije svega zahvaljujući intervenciji kojom je zadnji nosač krova sužen i više zakošen. Na taj način dobivena je veća bočna staklena površina i poboljšana preglednost pozadi.

Također, donja linija prozora je postavljena nešto niže u odnosu na još uvijek aktualnu verziju. Povećanje dužine automobila utjecat će na veći komfor putnika, ali i na porast kapaciteta prtljažnika.

Na zadnjem dijelu vozila, usprkos maskirnoj foliji, raspoznaju se nova stop svjetla, koja su slična svjetlosnim grupama na modelu Rapid.

Kopirati
Drag cursor here to close